Mosószóda

2017\09\25

Megnyitott az Olcsó mosószer webáruház

Olcsó mosószer webáruház nyitási akciók

Megnyitotta a kapuit a vásárlók előtt az Olcsó mosószer webáruház.

Jelentős nyitási akciókkal és folyamatos termékfeltöltéssel várják a vásárlókat.

A webáruházban illatmentes mosószerek, WC olajok és más különleges termékek is kaphatóak.

Megtalálható a Cudy nehéz mosószóda és a könnyű Unikén és Hip-tom mosószóda is.

Partnerünk a mososzoda.hu

mosószóda webáruház mosószóda akció

2017\04\11

A mosószer eredete

A mosószer és az eredete

Napjainkban a mosószer életünk egy elengedhetetlen része a tisztaságunkat és higiéniánkat illetően.

Ma már elképzelhetetlennek tartjuk, hogy nem megfelelő tisztasággal lépjünk ki lakásunkból. Mindannyiunk számára fontos a tisztaság Önmagunkra és környezetünkre nézve is.

Vajon honnan eredhet mosószereink története?

Ha visszatekintünk a régmúltra talán mindenkiben él egy kép, ahogy ősanyáink a patak partján, nehéz munka árán szabadultak meg textíliájuk foltjától.

Ekkor rá is döbbenünk, hogy mennyire szerencsés a Ma embere!

Ha röviden teszünk egy kis időutazást és visszanézünk mosószereink elődjére biztos vagyok benne, hogy mindenki másképp fog tekinteni a jelenlegi mosószerére.

A textíliák tisztítására használt első mosószerféle, a szappan. Ezt a ma is ismert anyagot a gallok és a germánok találták fel, azonban ezekben az időkben főleg a haj sárgítására használták. Egyes forrásaink szerint közönséges mosószerként, folt tisztítására egy meglehetősen különös, és meghökkentő dolgot használtak: rothadt vizeletet.

Annak idején elődeink szappanjaikat főleg szappanos levelű növényekből, magas illóolaj tartalmú zöldellőkből valamint állati zsír felhasználásával készítették.

A rómaiak a kecskezsírt és a hamut részesítették előnyben.

A középkorban is igen kényes és időigényes feladatnak számított a mosás. Télen a szegényebb családok inkább le is mondtak a tiszta ruhákról, ugyan is nehéz volt hozzájutni meleg vízhez, és a szárítás is gondot jelentett.

Ekkor főleg szappanfüvet, illatos levendulát és még mindig a hamuzsírt használták mosószer gyanánt.

A helyzet sokáig nem változott a mosószer területén.

A mai értelembe vett szintetikus folyékony mosószer az 1950-es években dobták piacra és mivel hatékonynak bizonyult a mosódoboknál is így ez a fajta mosószer terjedt el igazán és mind a mai napig használjuk.

Láthatjuk tehát, hogy évszázadokkal ezelőtt is mennyire találékonyak voltak az emberek és már azokban az időkben is igény tartottak önmaguk tisztaságára.

Ez alatt a rövid „utazás” alatt is érzékelhetjük azt az óriási utat, amit emberiségünk tett, meg amíg elértük a mai értelembe vett mosószer fogalmát.

Hála az igényes és környezet kímélő tudattal rendelkező cégeknek és embereknek nem kell lemondanunk az illatos és tiszta ruhákról környezetünk megvédése érdekében, hiszen meglehetősen kímélőek is tudnak lenni egyes mosószerek.

2012\01\06

Mosogatógépbe lehet használni?

Mosogatás mosószódával mosogatógépben.

A modern háztartások tisztítószer-kiadásait a mosószerek mellett talán leginkább a mosogatógép tabletták terhelik. Sokat spórolhatunk, ha a tabletták helyett 1-2 kávéskanál mosószódát teszünk az adagolóba. Itt is fontos az öblítés. Készíthetünk házilag is öblítő folyadékot. 1 dl vízben oldjunk fel 1 evőkanál citromsavat, és ezt adagoljuk a mosogatógép öblítő tárolójába.

mosószóda mosogatás mosogatószer

2012\01\06

Hol kapható?

A legtöbb boltban kapható még ha nem is minden változata, de azért elég könnyű beszerezni akár a sarki ÁBC-ben is megvehetjük vagy rendelhetünk nagyon sok mosószer és tisztítószer forgalmazó webáruházban megtalálható bizonyos értékhatártól akár ingyenes szállítással is.

A beszerzésnél még fontos hogy a mosószóda amit megvásárolunk könnyű mosószóda vagy nehéz mosószóda.

A kettő közötti eltérés a mosószóda szemcsemérete között van.

A könnyű mosószóda liszthez hasonló állagú, míg a nehéz mosószóda inkább granulátum állagú.

A felhasználás során a könnyű mosószóda a por állagának köszönhetően könnyebben száll a levegőben jobban iritálhataja a szemet és nyálkahártyát.

 

mosószóda hol kapható mosószóda mosószóda vásár

süti beállítások módosítása